Vinogradarstvo i podrumarstvo

Article Index
Vinogradarstvo i podrumarstvo
Page 2
All Pages

ENZIMI

VASON ZIMARED PLUS

Više o proizvodu --------------------http://www.kokot-agro.hr/proizvodi/enzim_2.html

VASON ZIMARON

Više o proizvodu --------------------http://www.kokot-agro.hr/proizvodi/enzim_3.html

 

KVASCI

VASON Više o proizvodima ------http://www.kokot-agro.hr/Notes_of_harvest_12_pagine_STAMPA.pdf

VRELKO  ZA CRNO I BIJELO VINO , UVAFERM

 

HRANA ZA KVASCE

 

BISTRILA

 

VASON CLARITO SP 100G

Više o proizvodu --------------------http://www.kokot-agro.hr/proizvodi/bistrila_7.html

 

Želatina premium gel grado 1

Više o proizvodu -------------------- http://www.kokot-agro.hr/proizvodi/bistrila_19.html

 

Pentagel  20g i 100g

pentagelAktivan natrijev bentonit Pentagel se upotrebljava za bistrenje i stabilizaciju mošta i vina. U malim dozama vrlo učinkovito uklanja nestabilne proteine i polifenole koji uzrokuju zamućenja i oksidacije u vinu. Doza: mošt 20 -30 g/100 L; vino 15 -25 g/100 L Pentagel se priprema u 20 - 25 puta većoj količini vode (10 g Pentagela u 200 - 250 ml vode), dodati u vodu uz stalno miješanje, ostaviti da bubri 6 - 12 sati. Tako pripremljeni Penatgel dodati u vino uz miješanje.

 

 

 

 

ENOLOŠKI PREPARATI

 

PYROVIN ZA BIJELA VINA 10g

Djelatna tvar: Kalijpirosulfit 100%, E 224
Namjena: sumporenje masulja, mošta i vina

Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina:

pyrovin_bijeloa) slaba otopina: 0,5 vrećice (oko 5 g) kod masulja, koji mora odstajati neko vrijeme.

b) srednje jaka otopina: 0,75 do 1 vrećice (7,5 do 10 g) za mlada vina slabe kiselosti i takva, koja se potpuno ne bistre i nemaju jasnu boju, nakon vrenja i kod izdvajanja taloga.

c) jaka otopina: 1; 1,5 do 2 vrećice (12 do 20 g) za moštove iz trulog, natučenog i natiskanog grožđa, kao i za takve, koji moraju duže vrijeme ostati slatki, nadalje za mlada vina iz šećerom bogatih moštova prije završetka vrenja, kad treba ostati zadržan ostatak šećera i za vina, koja naginju posmeđivanju, postala su sluzava ili teška, mirišu na mliječnu kiselinu ili su na neki drugi način bolesna ili s manom.

 

 

 

PYROVIN ZA CRNA VINA 10g

Pyrovin s taninom za crveno vino

Djelatna tvar:
Kalijpirosulfit 95% E224, tannin 5 % E181
Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina:

pyrovin_crnoa) masulj, 1 vrećica (10 g)

b) vina s manje kiseline, 1 vrećica (10 g)
Poslije završenog vrenja ili nekoliko dana prije pretakanja. Vinima koja se ne bistre, imaju manje mane ili bolesti, dodaje se ista količina.

c) kod vina iz trulog ili jako natučenog grožđa za zadržavanje ostatka šećera prije završetka vrenja, kod vina koje pokazuje tipična mane ili bolesti, a čije se potpuno ili djelomično odstranjenje može postići s kalijpirosulfitom, preporuća se dodavanje 1, 1,5 do 2 vrećice (15 do 20 g).

2 vrećice (20 g) otopljene u 1 litri vode daju sredstvo s kojim se ispiru boce prije punjenja. U istoj se otopini mogu omekšavati pluteni čepovi prije primjene.

 

 

SUMPOVIN TEKUĆI 0,5 l i 1 l

Više o proizvodu -------------------- http://sumpovin.com/primjena1.htm

VINOLUX sredstvo za čišćenje inox bačvi 1 l i 0,5 l

 

STABILIZATORI I KONZERVANSI

ASKORBINSKA KISELINA

VASON FLAVOUR SAVE

Više o proizvodu -------------------- http://www.kokot-agro.hr/proizvodi/antioksidans_2.html

KALIJEV BIKARBONAT

(za skidanje kiselina u vinu)

 

ENOLOŠKI PRIBOR

Čepovi gumeni, čepovi gumeni za vrenjaču,menzure, pipe za inox i drvene bačve, pretakač, vrenjače za inox bačve, strech folija , refraktometar, moštomjer po Babo-u, alkoholmetar, čepilice , gumenetrake za inox bačve …


 

 

"VINOBUONO 1" i "VINOBUONO 2"

 

Za dobro vino u uvjetima jednostavne vinifikacije

 

Vinifikacija i konzerviranje vina regulira se djelovanjem mikrobioloških faktora. Racionalna prerada grožđa u vino rezultat je dobre primjene kvasaca. Na toj osnovi je izveden proizvod "VINOBUONO 1" - koji sadrži 37,5% selekcioniranog kvasca i čime se garantira brzi početak vrenja i tijek vrenja. "VINOBUONO 1" također sadrži hranjive tvari, koje omogućavaju optimalni aktivitet vrenja i dobivanje odlično vina (uzimajući u obzir kvalitetu i stanje grožđa).

"VINOBUONO 1" također sadrži celulozu kao pomoćno sredstvo za ujednačavanje vrenja u tijeku cijelog trajanja.

 

Uporaba "VINOBUONO 1"

ZA BIJELO GROŽĐE

Muljanje i ruljanje

Prešanje

Dodatak "VINOBUONO 1" u moštu ili kominu jedno pakovanje za 500 litara

Uz prethodno otapanje u 5 L tople vode i čekanje 30 minuta

Nakon toga dobro promješati masu

 

ZA CRVENO GROŽĐE

"VINOBUONO" se otopi u 5 L vode i doda direktno u kominu (bolje da se peteljka ukloni). Jedno pakovanje je dovoljno za 500 litara komine

 

Sadržaj pakovanja "VINOBUONO 1":

325 g - hranjivih tvari

30 g - amonijev fosfat

0,25 g-vitamin B1

93,375 g - amonijev sulfat

1,250 g - aktivni bentonit

80 g - celuloze

120 g - saccharomyces cerevisiae v.cerevsiae

kalijev tartarat

Proizvod odgovara enološkim zahtjevima i u skladu je s EU normama.

 

 

Uporaba "VINOBUONO 2"

Da bi se postigla tražena kvaliteta vina, aroma i buke vina, u tijeku vrenja se dodaje topivi mikronizirani kalijev kazeinat i aktivni bentonit. "VINOBUONO 2" se otopi u vodi i doda pred kraj fermentacije odnosno odmah nakon završetka fermentacije. Ukupna količina doda se u mlado vino, dobro promiješa i ostavi u kontaktu.

 

Jedno pakovanje "VINOBUONO 2" od 420 g sadrži:

80 g - kalijev sulfit

160 g - u vodi topivog kalijevog kazeinata

170 g - praškastog aktivnog bentonita

Proizvod odgovara E.U. normama.

 

Lukovice cvijeća

  • Amaryllis-apple-blossom Calla-flame

    veliki izbor lukovica cvijeća
    i opreme za sadnju cvijeća

Sadnice ruža

  • Ruza-stablasica-Baby-Gold-Star

    Veliki izbor sadnica ruža:
    stablašice, penjačice,
    čajevke

Voćne sadnice

  • VILJAMOVKA

    jabuka, kruška, šljiva,
    trešnja, višnja, breskva,
    nektarina, marelica, dunja

Sadnice bobičastog voća

  • americka-borovnica

    Veliki izbor sadnica
    bobičastog voća

U vinogradu / u podrumu

  •  vino_slika

Galerija

  • VADS_1.jpg

Navodnjavanje

Oprema za jesen

  • jesen2.JPG

Gnojidba

  • mineralna-gnojiva

     

    Ponuda i preporuke
    za gnojidbu

Poveznice

Anketa

Na našoj stranici najviše informacija tražite pod: